Kovářské kotlety
31. 8. 2011
Suroviny:
Vykostěné vepřové kotlety, sůl, pepř, 100 g uzeného vepřového bůčku, 1 vetší cibulku, 2 sterilované okurky, 1 sterilované žampiony, 1 sterilovaný hrášek, rajčatový protlak (nebo jemný kečup), smetanu, vývar z masoxu, smetanu na vaření, hladkou mouku, asi 4 stroužky česneku
Postup:
Kotlety vykostíme, omyjeme a po obvodu trošku nakrojíme. Naklepeme, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na kostky, česnek také pokrájíme na drobno, stejně tak i okurky. Hrášek a žampiony slijeme.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, najemno pokrájený bůček a osmahneme kotlety. Podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Ke konci přidáme česnek, okurky, žampiony a hrášek, přidáme rajčatový protlak. Dusíme do měkka.
Měkké kotlety vyndáme, směs zalijeme smetanou a zahustíme hladkou moukrou, rozmíchanou ve vodě. Osolíme podle chuti. Kotlety vrátíme do omáčky a necháme společně chvilku provařit. Omáčka má sladkokyselou chuť.
Podáváme s těstovinami.
Foto: https://mjuriell.estranky.cz/fotoalbum/maso-veprove/kovarske-kotlety.html
Náhledy fotografií ze složky Maso vepřové
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář